Arne Hekman voorleeskampioen van Wageningen - RTV Rijnstreek

WAGENINGEN - Arne Hekman, van de St. Jozefschool, is de voorleeskampioen van Wageningen. Hij heeft de titel gewonnen in de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Arne won de kwartfinale op 10 februari in de bblthk met het voorlezen uit 'Alaska' van Anna Woltz.

De wedstrijd was het vanwege de corona wel anders maar niet minder spannend. De kandidaten moesten voorlezen voor het oog van de camera in een lege bibliotheek, in plaats van op een groot podium voor ruim honderd muisstille leeftijdsgenoten. Vier schoolkampioenen lazen afzonderlijk een fragment uit hun lievelingsboek. Andere deelnemers in de kwartfinale waren Micha Kortweg van Johan Frisoschool, Eline Koenraadst van Kardinaal Alfrinkschool en Kyra Leander van OBS De Tarthorst.

Het oordeel van de Jury

De jury beoordeelde de opnames van de voorleessessies. Niek Smaal, gepensioneerde boekhandelaar, Manja Mekking, de directeur van de bblthk en bibliotheekmedewerker Vesna de Vink hebben de knappe prestaties beoordeeld. In het optreden van Arne was de emotie uit het boek juist overgebracht en de luisteraars werden helemaal meegevoerd in het verhaal.

Regionale halve finale op 10 maart

Arne kan zijn voorleeskunst opnieuw laten horen tijdens de regionale ronde op 10 maart in de bibliotheek Dieren. Uiteindelijk strijden in mei twaalf provinciale voorleeskampioenen voor de titel ‘Nationale Voorleeskampioen’. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en de Nederlandse Boekenbon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel