Floor Vermeulen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Wageningen - RTV Rijnstreek
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Rien Bor, in gesprek met de nieuwe burgemeester Floor Vermeulen.

WAGENINGEN - De gemeenteraad van Wageningen heeft dinsdagavond 13 april 2021 besloten Floor Vermeulen (36 jaar) voor te dragen als burgemeester van Wageningen. Vermeulen is sinds 2015 gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland. Daarvoor was hij acht jaar lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Floor wil in Wageningen zo snel mogelijk zijn leven gaan opbouwen en in zo kort mogelijke tijd met veel personen in de stad kennis maken. Wat de vertrouwenscommissie betreft vinden we in Floor een krachtige bestuurder die energie uitstraalt en die met kennis en humor zaken in beweging kan zetten.”

Rien Bor, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Ondanks zijn jonge leeftijd brengt Floor Vermeulen een schat aan bestuurlijke ervaring mee. Hij verraste de vertrouwenscommissie omdat hij zich open en kwetsbaar opstelde. Door zijn vicevoorzitterschap van het Interprovinciaal Overleg (IPO) heeft hij een groot netwerk, zowel provinciaal als landelijk en is hij in staat, als boegbeeld van Wageningen, onze stad goed te vertegenwoordigen.

De vertrouwenscommissie sprak de afgelopen weken een aantal kandidaten. dinsdagavond heeft de commissie haar verslag van bevindingen aan de raad voorgelegd. De raad heeft vervolgens besloten Floor Vermeulen aan te bevelen bij de Minister om te benoemen als burgemeester van Wageningen. Als de minister deze aanbeveling volgt zal Vermeulen op vrijdag 18 juni aanstaande worden geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel