Nog € 1.000,- nodig voor nieuwe skatebaan Wageningen - RTV Rijnstreek
Ankeiler: Vanaf 2019 zijn Mocne (10) en David (11) bezig om geld in te zamelen voor een serieuze, uitdagende, gave, moderne, en vooral niet kapotte en saaie skatebaan voor heel Wageningen!

WAGENINGEN - Vanaf 2019 zijn Mocne (10) en David (11) bezig om geld in te zamelen voor een serieuze, uitdagende, gave, moderne, en vooral niet kapotte en saaie skatebaan voor heel Wageningen! Het geld is bijna bijeen. Nog maar 1.000,- te gaan en de skatebaan is een feit. Wij helpt de boys aan dit laatste bedrag?

In het voorjaar van 2019 hebben de jongens zich verenigd met als doel vernieuwing van de skatebaan in Wageningen. De bestaande skatebaan in het park van Noordwest is verouderd, kapot, saai (volgens de jongens) en nodig aan vernieuwing en modernisering toe. Na een petitie onder leeftijdsgenoten, scholieren, studenten en ouders/verzorgers kwam naar voren dat deze behoefte wordt gesteund door meer dan 1100 personen in Wageningen.

Samen met een echt skatebaanbouwer hebben de jongens daarom een mooi ontwerp gemaakt, dat geschikt is voor alle vormen van 'skaten' (skateboarders, stuntsteppers,bmx-ers en aggresive inlineskaters), een uitdaging biedt voor jong & oud, beginners & gevorderden, is opgebouwd uit de juiste materialen en een goede 'flow' heeft.

Het totaal benodigde budget komt uit op €103.500,- (baanbouw, projectkosten, vergunningen, etc). Na een lange lobby bij de gemeente Wageningen, kwam op 26 november 2019 de eerste èchte mijlpaal: de gemeente Wageningen stelt € 65.000,- beschikbaar voor basisvernieuwing van de skatebaan!

Daarnaast heeft dit burgertinitiatief 1 jaar de tijd om via sponsoring, subsidies én crowdfunding (dus niet alleen om de resterende € 38.500,- op te halen, zodat er een echte gave en uitdagende skatebaan gebouwd kan worden! Wil jij ook dat Wageningers weer écht kunnen skaten? Er in Wageningen een hechte skatecommunity opgebouwd kan worden? Kinderen ook zelfstandig buiten kunnen spelen in een uitdagende en veilige omgeving?

Steun dan dit initiatief en doneer!

Meer weten over dit burgerinitiatief en het pad dat de jongens al hebben afgelegd? Ga naar www.skatebaan-wageningen.jouwweb.nl. Hebt u als bedrijf interesse in het sponseren van dit burgerinitiatief? Mail dan naar info@skatebaan-wageningen.nl.

Volg ons op Facebook! facebook.com/skatebaanwageningen En bekijk de filmpjes van de jongens!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel