RTV Rijnstreek - Nieuws

Leo Bosland

Leo Bosland

WAGENINGEN - Vandaag heeft de GroenLinks-fractie Leo Bosland uit Nijmegen bij de Wageningse gemeenteraad voorgedragen als wethouder. Als de raad hem op 14 juli benoemt, zal hij de portefeuille overnemen van Lara de Brito, die om gezondheidsredenen terugtreedt als wethouder.

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

Leo Bosland heeft de juiste eigenschappen voor de functie: hij is een krachtige en flexibele teamspeler, heeft een stevige persoonlijkheid en hij kent de actuele vraagstukken in het Sociaal Domein als geen ander. Ook is hij financieel onderlegd, heeft ervaring als wethouder en kan verbindend optreden als loco-burgemeester. Politiek-bestuurlijk is Bosland door de wol geverfd. In diverse rollen en functies, en in meerdere gemeenten, heeft hij deelgenomen aan gemeentelijke politiek en bestuur. Hij moet zich nog wel inwerken in de concrete Wageningse situatie, maar dat zien we met vertrouwen tegemoet. Met zijn onderzoekende instelling en communicatieve vaardigheden zal hij zich de Wageningse situatie snel eigen maken.

Bosland wil graag in Nijmegen blijven wonen en zal aan de gemeenteraad ontheffing vragen van de verplichting om naar Wageningen te verhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel