RTV Rijnstreek - Nieuws

Vrijdag wilden diverse tractoren Nijmegen al in. Foto: Waldie Rutten / 112 Nieuwsgroep

Vrijdag wilden diverse tractoren Nijmegen al in. Foto: Waldie Rutten / 112 Nieuwsgroep

NIJMEGEN - Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid voert per direct een verbod in op de aanwezigheid van landbouwvoertuigen bij demonstraties. Aanleiding daarvoor zijn enkele incidenten eerder deze week. Het verbod geldt voor Nijmegen en is tot maandag 20 juli van kracht.

De gemeente wijst naar de groep boeren die dinsdag vanuit de Achterhoek op bezoek wilde gaan bij stikstofactivist Johan Vollenbroek. De politie stond hen niet toe om met tractoren Nijmegen in te trekken en arrangeerde een afspraak op een parkeerterrein in Lent.

Twee dagen later kwamen diverse tractoren vanuit Brabant naar Nijmegen om naar het Keizer Karelplein te gaan. Daar kwam vrijdag nog een groep mensen op landbouwvoertuigen bij die naar diezelfde plek in Nijmegen wilde gaan.

Risico voor omwonenden

Bruls trekt nu een streep in het zand. "Demonstreren op zich is en blijft in Nijmegen, mits tijdig gemeld en overlegd, gewoon toegestaan. Maar dergelijke onverwachte acties, waarbij zeker die van donderdagavond en vrijdagnacht geen duidelijk demonstratiedoel hadden, brengen een risico voor omwonenden met zich mee en belemmeren de doorgang voor hulpdiensten, zodat er feitelijk een gevaar voor de gezondheid kan ontstaan", legt Bruls uit.

"Ook is de verkeersveiligheid in het geding. Ik heb daarom besloten het gebruik van landbouwvoertuigen bij demonstraties in Nijmegen nu even niet meer toe te staan."

Zie ook: Boze boeren willen Nijmegen in, maar worden teruggestuurd door politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 226 925 19 of mail ons: nieuws@rtvrijnstreek.nl

Deel dit artikel