RTV Rijnstreek - Nieuws

Uit in Wageningen

Uit in Wageningen

WAGENINGEN - Op 15 augustus wordt er door de Wageningse cultuurzomer in samenwerking met de SOW een “Franse” kunstmarkt georganiseerd op het plein voor de RK kerk St. Johannes de Doper (Bergstraat 17).

Door: XON - René Hazeleger

Creatieve makers en lokale ondernemers sloegen de handen ineen om een belevenis te creëren in Parijse sferen, een klein ‘Montmartre aan de Rijn’. U kunt er een wijntje drinken, of een kopje koffie met zelfgemaakte taart, terwijl lokale kunstenaars uw portret schilderen. Onderwijl klink er accordeonmuziek en poëzie.

U kunt de schrijver in jezelf zoeken, onder wijnbar Petit Louis, of gewoon wat over het marktje struinen, op zoek naar lokale kunst, brocanterie, antiquarische boeken of prenten. 
Er is jeu de boule, en zelfs een mini Sacré-Cœur, want de katholieke Johannes de Doperkerk opent ieder uur zijn deuren voor een rondleiding langs kerkelijke kunst, waarbij men zelfs de indrukwekkende gewelven kan bezoeken die normaal gesloten zijn voor publiek. Voor kinderen zijn er workshops, zodat ouders zich kunnen vermaken. 
En dat alles geheel gratis en coronaprooof!

 

Deel dit artikel