RTV Rijnstreek - Nieuws

WAGENINGEN - Iedere Wageninger heeft gezien dat er hard gewerkt werd aan de Grote Kerk. Niet alleen de buitenkant is onder handen genomen, ook de binnenkant is volledig gerenoveerd en verbouwd tot een groots podium. Vanaf september is de locatie beschikbaar en popupop gaat de locatie inwijden tot een uniek podium. Het eerste concert is met Robin Kester op zaterdag 25 september.

Door: XON - René Hazeleger

Was Robin Kester na haar eerste EP nog gratis te parkeren in het hokje indie folk… met de nieuwe EP This Is Not A Democracy (release 11 september 2020) wordt meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen. Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg, Cate Le Bon en Beach House zijn zo van die associaties.

Robin Kester debuteerde in 2018 met een reeks singles en haar debuut ‘Peel The Skin’ EP. Haar debuutsingle ‘Lost For A Day’ haalde Spotify’s Viral Chart en werd ‘Track van de week’ in de Volkskrant. Er volgden al snel sessies voor radio- en tv-programma’s als Vrije Geluiden (NPO 2), Nooit Meer Slapen (Radio 1) en 3voor12 Radio (3fm). Popjournalist Gijsbert Kamer (Volkskrant, Radio 1) noemde Robin Kester “een van de beloftes van 2019”. 

Daar dacht ze zelf anders over. Het jaar 2019 werd vooral gebruikt om aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat is een dromerige, weelderige productie die is geïnspireerd op pop uit de jaren 70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

This Is Not A Democracy, de eerste release, werd op 11 september uitgebracht

Als gevolg van Corona, mag niet de volle capaciteit benut worden. Er is deze eerste avond beperkt plek voor 130 mensen!

Deel dit artikel