RTV Rijnstreek - Nieuws

De attractie liep vast op het hoogste punt. Foto: Jan H. Bos.

De attractie liep vast op het hoogste punt. Foto: Jan H. Bos.

APELDOORN - Kermisbezoekers hebben zaterdagavond korte tijd vastgezeten in een 65 meter hoge attractie in Goes. Volgens de organisator van de kermis, Johan Ordelman uit Apeldoorn, zijn de mensen niet in gevaar geweest. De attractie is ontwikkeld door KMG uit Neede in de Achterhoek.

Door een computerstoring haperde de Airborne. Een van de twee gondels die met 120 km/uur worden rondgedraaid, bleef op het hoogste punt steken, waardoor de passagiers op tientallen meters hoogte in de lucht hingen. 

Volgens Ordelman konden ze na een kwartier uit hun benarde situatie worden bevrijd en is niemand in gevaar geweest. "Die attractie heeft een dubbele bediening: via de computer én handmatig. Maar als je zo'n hoge mast handmatig naar beneden wilt draaien, duurt dat even", zegt de Apeldoorner tegen Omroep Zeeland.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

De bezoekers zaten vast op het hoogste punt. Foto: Jan H. Bos.

Hartstikke veilig

"Maar als je daar zit, dan voelt dat natuurlijk al lang", gaat Ordelman verder. "We hebben vannacht veel wind gehad, we denken dat dat er mee te maken heeft."

De kermisexploitant benadrukt dat het apparaat hartstikke veilig is. "Het voldoet aan de allernieuwste normen. Mensen kunnen er altijd uit." De Airborne is een nieuwe attractie die dit jaar is gelanceerd en pas voor de derde keer op een kermis draait. 

Willy Ordelman, van het Needse bedrijf KMG dat kermisattracties ontwikkelt en bouwt, zit zondagochtend boven in de attractie om haar te repareren. Hij zegt dat de storing is ontstaan door vocht. Zondag aan het begin van de middag werden weer testrondes gedraaid. 

Zie ook: Kermishouder Johan wijkt uit naar Praag: 'Er moet iets gebeuren'

Deel dit artikel