RTV Rijnstreek - Nieuws

Dit is de verwachting: lege sporen tussen Amersfoort en Zwolle. Foto: Omroep Gelderland.

Dit is de verwachting: lege sporen tussen Amersfoort en Zwolle. Foto: Omroep Gelderland.

AMERSFOORT - Tussen Amersfoort Vathorst en Putten rijden maandagochtend in beide richtingen geen treinen. "Het ziet er zelfs naar uit dat er ook in de middag nog niks rijdt." Dat zegt een woordvoerder van ProRail zondagmiddag tegen Omroep Gelderland. Uitgelopen werkzaamheden zijn de oorzaak.

"We zijn wissels aan het vernieuwen in de bebouwde kom van Nijkerk", vertelt een woordvoerder van de spoorbeheerder. "Maar dat valt tegen." Waarom is het nou toch zo moeilijk om dat goed te plannen, kun je je afvragen. Waarom regelen ze dit niet beter? "Ja, dat snap ik", verzucht de woordvoerder. "Wij maken echt een goede planning en daar zitten al buffers in om tegenslagen op te vangen. Meestal lukt het dit soort onderhoud op tijd af te ronden, maar in dit geval hadden we een aantal tegenvallers. En dan kost het helaas meer tijd."

Vervangend busvervoer 

Dikke pech dus? "Ja, als we dit van tevoren hadden geweten, dan hadden we meer tijd ingeruimd voor deze werkzaamheden of ze op een ander moment uitgevoerd." Volgens ProRail zet de NS bussen in. Of dat er genoeg zijn? "De uitloop was al redelijk vroeg bekend, dus ik denk van wel. Maar daar gaat de NS over." 

Die zegt in een reactie geen problemen te verwachten rondom het busvervoer. Hoe dan ook, reizigers tussen Amersfoort Vathorst en Putten moeten rekening houden met fikse vertraging en dus een bus in plaats van een trein. De vertraging kan oplopen tot een half uur. 

Omreizen via Deventer

Soms komt de NS nog wel eens met het advies een andere route te nemen. Dat kan maandag ook. Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Zwolle kunnen reizen via Deventer. De extra reistijd is meer dan 45 minuten.

Deel dit artikel