RTV Rijnstreek - Nieuws

Wildo Kelderman mocht twee dagen rijden in de roze leiderstrui van de Giro d'Italia. Foto: ANP

Wildo Kelderman mocht twee dagen rijden in de roze leiderstrui van de Giro d'Italia. Foto: ANP

MILANO - Wilco Kelderman heeft zijn eerste podium in een grote wielerronde binnen. De Barnevelder (29) eindigde zondag in het eindklassement van de Giro d'Italia als derde. Daarmee overtrof hij zijn tot dan toe beste klassement; in 2017 werd Kelderman vierde in de Ronde van Spanje.

Kelderman fietste eerder drie top 10-klasseringen in de Vuelta bijeen, en een zevende plek in de Giro (2014). In de afsluitende tijdrit van 15,7 kilometer werd Kelderman vandaag elfde, op 55 seconden van etappewinnaar Filippo Ganna.

De Giro-eindzege ging naar de Brit Tao Geoghegan Hart (Ineos), voor Keldermans ploeggenoot uit Australië Jay Hindley. Hindley moet na drie weken fietsen in Italië 39 seconden op de winnaar toegeven, Kelderman 1 minuut en 29 seconden.

Verwaarloosbaar 

Twee dagen mocht de Gelderse kopman van Sunweb dromen van het roze. Maar Kelderman wist dat hij in de laatste bergetappe naar Sestriere een verwaarloosbare marge had van slechts 12 seconden op Hindley en 15 seconden op belager Geoghegan Hart van Ineos. Na de etappe stond hij op 1 minuut 32 achterstand op beiden.

De Ronde van Italië was het laatste wapenfeit van Kelderman voor Sunweb, dat drie jaar geleden met Dumoulin de Girozege voor zich opeiste. Volgend seizoen fietst de Barnevelder voor BORA-Hansgrohe van Peter Sagan.

Zie ook: In Wilco Kelderman ging altijd al een echte ronderenner schuil

Deel dit artikel