Op deze school krijg je scheikunde en economie in de moestuin - RTV Rijnstreek

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

WAGENINGEN - Leerlingen van scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen krijgen les in een moestuin. Ze leren er niet alleen meer over tuinieren, ook vakken als scheikunde en economie worden in de schooltuin Plantarijn gegeven.

"Op school krijg je de problemen uit de boeken, hier krijg je de problemen vanzelf en moet je ze ook echt leren oplossen", vertelt scholier Joran Koopman. In de lestuin wordt onder meer aandacht besteed aan het stikstofvraagstuk. Ook hebben de scholieren hun eigen bijenvolk.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De leerlingen zijn enthousiast over de buitenlessen. Momenteel leggen de leerlingen een voedselbos aan. "Hersenen hebben zuurstof nodig. En dit is het best geventileerde lokaal van de hele scholengemeenschap", zegt tuincoördinator Tom Haage. 

Tinus Immink heeft dankzij de buitenlessen ontdekt dat je niet per sé op de bank hoeft te ploffen als je je verveelt. "Je kunt ook lekker een boswandeling maken en alle mooie planten en dieren bekijken."

Groene Koppen op TV Gelderland

Woensdagavond is op TV Gelderland weer een nieuwe aflevering van Groene Koppen te zien. Presentator Harm Edens bezoekt Gelderlanders die zich inzetten voor een duurzamere wereld.

Bekijk hier de hele uitzending:

Door: Laurens Tijink

Deel dit artikel