Duizenden lichtjes, hele straat nu al in kerstsfeer - RTV Rijnstreek

Duizenden lichtjes, hele straat nu al in kerstsfeer. Foto: Omroep Gelderland.

Duizenden lichtjes, hele straat nu al in kerstsfeer. Foto: Omroep Gelderland.

WAGENINGEN - De Julianastraat in Wageningen is dit jaar extra vroeg in de kerstsferen. Er hangen duizenden lichtjes. "Normaal gesproken doen we dit pas na Sinterklaas, maar dit jaar is het zo'n somber jaar", zegt Bries Heijnen van de buurtvereniging. "We kunnen allemaal wel wat licht gebruiken."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"We hangen de lampjes op vanwege corona", legt ze uit. "En de tweede reden is dat we als straat heel erg in onzekerheid zitten wat er met ons gaat gebeuren." De 105-jaar oude arbeiderswoningen moeten misschien gesloopt worden. De Woningstichting wil er nieuwe huizen gaan bouwen. De lichtjes zijn er om iedereen toch wat op te vrolijken. "Het is gewoon belangrijk dat je iets leuks met elkaar doet."

Hele buurt doet mee

De hele buurt heeft meegeholpen om het lichtjesfeest mogelijk te maken. Annie en Haiko regelden de buurtbingo's, daarmee is geld opgehaald voor de versiersels. "Dat was nodig, want er hangt hier voor een vermogen aan ledlampjes", zegt Heijnen.

De Julianastraat vol lichtjes trekt veel bekijks. Mensen rijden er langzaam doorheen of stoppen even met joggen om een foto te maken. De lampjes zijn afgelopen zaterdag opgehangen en blijven tot begin januari. 

Zie ook: Frank is gek van kerst en niet zo'n beetje ook

Door: Joukje Valkenburg

Deel dit artikel