RTV Rijnstreek - Nieuws

Luise (voorgrond) en Marie Gabbert waren voor WSDV samen goed voor zeven punten. Foto: WSDV

Luise (voorgrond) en Marie Gabbert waren voor WSDV samen goed voor zeven punten. Foto: WSDV

WAGENINGEN - WSDV vult de leegte in het damseizoen op met het spelen van online wedstrijden, wat de Wageningse ereklasser de afgelopen week bijzonder goed is afgegaan. Eerst werd de digitale clubavond met eersteklasser DC Den Haag met een overtuigende zege afgesloten en vervolgens werd DES Lunteren met 21-8 en 24-6 in de pan gehakt. DES, toch ook een ereklasser, wist slechts twee partijen te winnen.

Aan het eerste bord schitterde Jan Groenendijk. Zijn tegenspeler Henk Klarenbeek had eerst zijn omsingeling niet op orde en overzag vervolgens een geniepige combinatie niet. Johan Sterrenburg en Edwin van Hierden hielden elkaar twee keer in evenwicht maar Matthias de Kruijf had het moeilijk tegen de derde Lunterense topspeler Stijn Overeem die na veel wapengekletter drie punten incasseerde.

Fred Ivens remiseerde na halsbrekende toeren met Coen Bommel die in de tweede partij in een Coup Royal-met-tweede-trap liep. Erik van de Weerdhof kwam tegen Laura Timmerman ook tot drie punten. Machiel Weistra toonde zich twee keer technisch superieur aan Arno Bos en Heike Verheul perste er tegen Evert van de Pol zowel met wit als met zwart een winnende aanval uit.

Wouter van Beek nam Willem Stunnenberg te pakken maar had in de ‘return’ met een schijf minder alle mazzel dat het nog remise werd. Ivar Smijers was een maatje te groot voor Chris Versteegen die dankzij een merkwaardige misgreep toch nog één punt in de wacht kon slepen. Harry Otten en Jaap Heij wonnen allebei een keer in het late middenspel vanuit een remiseachtig afspel. Arie Janssen van Doorn scoorde drie punten maar mocht daarover niet mopperen.

Luise Gabbert wikkelde na een remise met Jan Bos - met vier dammen op het bord – keurig geforceerd af naar de winst. Hans Kromhout mocht al blij zijn met een punt tegen Marinus Willemsen maar won nog zelfs na een blunder. Ook tegen Jan Cysouw zat het hem niet tegen: remise met een schijf minder. Marie Gabbert zegevierde twee keer over Piet Boeder al stond ze in de tweede partij in de slotstand wel straal verloren. Benjamin Marjory Feyt ten slotte verzuimde een leuke eindspelwinst tegen Levien Cysouw maar sloeg in de tweede partij via een gambiet hardhandig toe. Grootmeester Wouter Sipma en WSDV’er Ester van Muijen verzorgden het commentaar op het youtubekanaal.

Door: Mediapartner RTV Rijnstreek

Deel dit artikel