Open expositie in Wageningen door Edese studenten: ‘Jij maakt het verschil’ - RTV Rijnstreek

Open expositie in Wageningen  Foto: Robert Frijlink

Open expositie in Wageningen Foto: Robert Frijlink

WAGENINGEN - Al 76 jaar leeft Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend. We eren de laatste generatie bevrijders en overlevenden. Zij zijn onze rechtstreekste ogen en oren naar het verleden. En een geheugen dat in de komende decennia zal verdwijnen. Daarmee wordt de vraag naar vrijheidsbakens van nu relevanter dan ooit. Studenten van het Edese Technova College van de opleidingen Allround Mediamaker, Mediavormgever en Fotografie zijn met aan de slag gegaan met de vraag: Wie zijn de nieuwe verschilmakers? Maar nog belangrijker: Wie is jouw persoonlijke verschilmaker?

Nationaal Comité Herdenkingen Capitulaties

De opdrachtgever voor dit project, het Nationaal Comité Herdenkingen Capitulaties uit Wageningen, is zelf in de online lessen geweest om de opdracht te geven en uit te leggen. Onder begeleiding van vakdocenten zijn de studenten aan de slag gegaan met het maken van portretten van hun verschilmakers. Elke student heeft een werk opgeleverd met ondersteunend een verhaal.

Expositie in de buitenlucht

Het eindresultaat van dit mooie samenwerkingsproject is de gehele maand mei zien in een open expositie in de straten van Wageningen. Je kunt de portretten in Wageningen vinden vanaf het einde van de Hoogstraat (ter hoogte van de Serre), in de Bergstraat en op het 5 Mei Plein tot aan de Aula van de WUR. Daarnaast hangen de werken tussen 3 en 5 mei bij Hotel de Wereld. Elk werk is voorzien van een QR code die verwijst naar het verhaal achter het portret.

Voor de mensen die niet in de mogelijkheid zijn op de open exposities te bezoeken zijn de portretten ook online te zien op: Expositie Technova College | Wageningen 45

Deel dit artikel