Sensationele zege Wageninger Taco van der Hoorn in Giro d'Italia - RTV Rijnstreek

Taco van der Hoorn uit Wageningen wint derde etappe in de Giro d'Italia Foto: Youtube

Taco van der Hoorn uit Wageningen wint derde etappe in de Giro d'Italia Foto: Youtube

WAGENINGEN - Taco van der Hoorn uit Wageningen heeft maandag op zeer fraaie wijze de derde etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De 27-jarige Nederlander, die debuteert in een grote ronde, reed de hele dag in de aanval en bleef het aanstormende peloton net voor.

Van der Hoorn begon op 8 kilometer van de streep aan een solo en hield knap stand in de straten van Canale. De Italiaan Davide Cimolai was op vier seconden van de winnaar de beste in de sprint van het peloton en eindigde als tweede.

Het is voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux de eerste zege van het jaar en ook de eerste zege in een grote ronde. Van der Hoorn kwam vorig jaar nog uit voor Jumbo-Visma, maar daar werd zijn contract na twee jaar niet verlengd. Hij zou aan de slag gaan bij de kleinere ploeg BEAT, maar ging later alsnog in op het aanbod van Wanty, dat een WorldTour-ploeg is.

De hardrijder brak in 2018 door met een ritzege in de BinckBank Tour, zijn enige overwinning op WorldTour-niveau tot maandag. Die overwinning kwam nadat hij maandenlang last had gehad van de gevolgen van een zware hersenschudding, die hij opliep bij een val op de mountainbike.

Van der Hoorn is de zestiende Nederlandse man met een etappezege in de Giro. Tom Dumoulin was in 2018 de vorige, toen hij de openingstijdrit in Jeruzalem op zijn naam schreef.

Deel dit artikel