Vanaf woensdag versoepelingen, maar het weer zit nog niet mee - RTV Rijnstreek

Pleuni Pelle en Wouter Braam. Foto: Omroep Gelderland.

Pleuni Pelle en Wouter Braam. Foto: Omroep Gelderland.

EIBERGEN - Horecaondernemers zijn druk bezig het terras klaar te zetten voor morgen (woensdag). Dat is vanwege de aanhoudende regen een uitdaging. "Onze parasols voor de zon, daaronder kun je ook schuilen voor de regen", zegt Maarten Reimes van Hof Eckberge vrolijk. "Maar er is ook een overkapt gedeelte en we hebben terrasverwarmers staan." In Eibergen zijn de ondernemers er klaar voor en worden het terras coronaproof en zo regenproof mogelijk klaargezet.

Het demissionair kabinet versoepelt vanaf woensdag wéér de coronamaatregelen. Het Hof Eckberge, een kleine mini-dierentuin in de Achterhoek met een buitenspeeltuin gaat weer open. De andere vertrekken binnen (bowlingbaan, binnenspeeltuin) blijven voorlopig nog gesloten. "Maar er worden al tickets geboekt. We zijn blij dat we weer bezoek mogen ontvangen" aldus Reimes.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Iets verderop bij Muldershuis, gelegen aan de rivier de Berkel, is een lichtbruine festivaltent op het terras geplaatst om zo twintig gasten daar te kunnen verwelkomen. Wouter Braam en Pleuni Pelle namen de horecazaak vlak voor de coronaviruscrisis over en zijn inventief geweest in de crisis.

Braam: "Dankzij onze afhaalsoepen en dinerboxen hebben we het gered. Dat het nu lang regent, kunnen we er ook nog bij hebben. Slechter dan tijdens de lockdown wordt het niet, zegt Braam gekscherend.

"Na regen komt zonneschijn" voegt Pleuni toe. De twee kijken er weer naar uit om meer gasten te ontvangen. Ook roept Braam mensen op niet te veel naar de weerberichten op verschillende apps te kijken. "Tussen de buien door zijn er ook zonnige momenten", klinkt het. "Het is ook wel knus hier", legt Pleuni uit. "Nezoekers zie je extra genieten en maken ook grapjes dat ze in een tent zitten op het terras."

Zie ook: ons liveblog over de coronacrisis

Deel dit artikel