Een van de veroordeelde jongeren voor fatale pedojacht gaat in hoger beroep - RTV Rijnstreek

Herdenking met lichtjes voor doodgeslagen Arnhemmer. Foto: ANP

Herdenking met lichtjes voor doodgeslagen Arnhemmer. Foto: ANP

ARNHEM - Eén van de verdachten in de pedojagerszaak rondom de 73-jarige Jan, die na mishandeling overleed, is in hoger beroep gegaan. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden laten weten. De verdachten kunnen tot en met dinsdag beroep aantekenen.

Het slachtoffer werd in oktober vorig jaar zwaar mishandeld door een groep jongeren. Dat gebeurde in het Spijkerkwartier in Arnhem. Hij werd zo hard geslagen, dat hij onwel raakte en ter plaatse gereanimeerd moest worden. Jan werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Vijf verdachten

Er werden vijf verdachten opgepakt, onder wie vier minderjarige jongens uit Arnhem en Rozendaal. De rechtbank legde de minderjarige verdachte uit Rozendaal een jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, op. Ook zijn meerderjarige broer kreeg die straf. Drie jongens werden veroordeeld tot de maximale taakstraf binnen het jeugdstrafrecht van 200 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf.

Volgens de rechter is het voor verschillende verdachten bewezen dat ze Jan hebben geschopt, geslagen en zijn bril kapot trapten. Ook richting zijn hoofd, toen hij al op de grond lag. Dat de verdachten uit waren op de dood van Jan, is volgens de rechtbank niet vast te stellen. "Wel hebben ze het risico aanvaard dat ze het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel zouden aandoen."

De advocaat van de meerderjarige verdachte heeft laten weten dat haar cliënt niet in hoger beroep is gegaan.

Zie ook: Veroordeelde fatale pedojacht overweegt hoger beroep

Deel dit artikel