Noodbevel van kracht rond belangrijke wedstrijd NEC - RTV Rijnstreek

NEC-publiek tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap. Foto: Orange Pictures/Broer van den Boom

NEC-publiek tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap. Foto: Orange Pictures/Broer van den Boom

NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls zegt te zijn overvallen door het besluit publiek toe te staan bij de play-off tussen NEC en Roda JC. Met een noodbevel wil hij ongeregeldheden voorkomen. Alle 1500 kaarten voor de play-offwedstrijd tussen NEC en Roda JC zijn uitverkocht, meldt NEC.

NEC en Roda JC strijden donderdag in het Goffertstadion om een plaats in de finale van de play-offs. Wint NEC zowel deze wedstrijd als de finale, promoveren de Nijmegenaren naar de eredivisie.

Bruls: 'Overvallen'

Maandag maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid bekend dat er publiek welkom is tijdens de play-offs. Bruls reageert dinsdag verrast op dat besluit. "Wij werden gisteren overvallen door het besluit van het ministerie en moesten de voorbereidingen op het laatste moment aanpassen."

Noodbevel

Om ongeregeldheden rond de wedstrijd te voorkomen komt Bruls met een noodbevel. Dat betekent dat bij het stadion niemand aanwezig mag zijn zonder toegangsbewijs. Het bevel geldt voor plein voor het stadion tot aan de Burgemeester Daleslaan. Bruls zegt te betreuren dat het noodbevel nodig is.

De gemeente wil vooral groepsvorming bij het stadion voorkomen. Ook recente ervaringen rond andere voetbalwedstrijden spelen mee, laat een woordvoerster weten. In Doetinchem ging het vorige week mis toen relschoppers op de vuist gingen met de mobiele eenheid.

Negatieve test

In het Goffertstadion zijn 1500 toeschouwers welkom. Zij moeten een negatieve coronatest bij zich hebben. Testen is mogelijk via Testen voor Toegang bij de testlocatie op het P+R transferium in Nijmegen Noord, aldus de gemeente.

Zie ook: Danny Hoekman: 'Roda mag geen probleem zijn voor NEC'

Deel dit artikel