Wandelen met Dijkgraaf en Van Dis in de bblthk - RTV Rijnstreek

Margot Dijkgraaf  Foto: Cyril Marcilhacy

Margot Dijkgraaf Foto: Cyril Marcilhacy

WAGENINGEN - Op 23 november spreekt Margot Dijkgraaf over De wandelaar, het boek van Nederland Leest, waarvoor zij het nawoord schreef.

Zij neemt je mee naar Parijs, volgt de route van de hoofdpersoon uit het boek en laat je zien hoe actueel de roman ook nu nog is. Aanvang 20.00 uur. Toegang 5 euro en op vertoon van coronatoegangsbewijs. Reserveer je plek vooraf via www.bblthk.nl

Als kenner van de Franstalige literatuur laat ze zien hoe de lichtstad bovendien andere Nederlandse en Franse schrijvers inspireerde. Ook haar recente boek, In de voetsporen van mijn grootvader, een kleine familiegeschiedenis, laat zien hoe inspirerend literatuur kan zijn.

Margot Dijkgraaf

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus en auteur. Ze was directeur van het Centre Français du livre bij Maison Descartes, van academisch-cultureel Centrum SPUI25 en vervult legio functies in het literaire veld. Ze publiceerde boeken over Franse en Europese literatuur, over Hella S. Haasse en Cees Nooteboom en over rebelse schrijfsters in de Franse letteren (Zij namen het woord, Atlas Contact). Met fotograaf Bart Koetsier maakte ze Met Parijse pen, over schrijvers in Parijs (uitgeverij Boom). Recent verscheen In de voetsporen van mijn grootvader (Atlas Contact). In september kreeg ze de Gouden Ganzenveer 2021.

Nederland Leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland het boek De wandelaar van Adriaan van Dis. Één boek, duizend gesprekken. Zien we je tijdens Nederland Leest in de bblthk? Je krijgt dan De wandelaar cadeau.

Deel dit artikel