De passerende stadsbus mist een zijplaat. Foto: Luciano de Graaf

De passerende stadsbus mist een zijplaat. Foto: Luciano de Graaf

WENUM-WIESEL - Een luik dat niet goed was afgesloten heeft woensdagochtend het ongeluk met een bus in Wenum-Wiesel veroorzaakt. Dat laat een woordvoerder van vervoerder Keolis, waar Rrreis onderdeel van is, weten. Bij dat ongeluk raakte een chauffeur van Rrreis gewond. Het luik aan de zijkant van de bus ging open tijdens het rijden en vloog dwars door een zijruit van een andere bus.

De bestuurder van de passerende bus werd geraakt door het luik en rondvliegend glas. Hij liep een hoofdwond op. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

Sterke wind

Uit onderzoek van de vervoerder is gebleken dat het luik van de bus niet goed was afgesloten na onderhouds- of reparatiewerkzaamheden. Ook zou volgens een woordvoerder van Keolis de sterke wind een rol hebben gespeeld.

"Als het luik goed afgesloten is met beide sloten, is het deugdelijk en veilig en kan het niet opengaan tijdens het rijden. Het incident betreft dus geen constructiefout van de bus", stelt de vervoerder in een verklaring.

Enorm geschrokken

Om te voorkomen dat een incident zoals woensdagochtend nog een keer kan gebeuren, heeft Keolis meteen alle bussen gecontroleerd. Ook geeft de vervoerder aan extra aandacht te gaan besteden aan het onderhoudsproces. "Daarin wordt nogmaals geborgd dat beide sloten van het luik na onderhoud goed in het slot zitten, voordat wij de bus weer in operatie nemen."

Keolis geeft aan het incident te betreuren en enorm geschrokken te zijn.

Zie ook: Onderdeel van passerende stadsbus vliegt door zijruit, buschauffeur gewond

Deel dit artikel