De overvaller ging er met een onbekende buit vandoor. Foto: Persbureau Heitink

De overvaller ging er met een onbekende buit vandoor. Foto: Persbureau Heitink

EDE - De nog onbekende man die woensdagochtend op klaarlichte dag een Kruidvat in Ede overviel, heeft een deel van zijn buit verloren. De politie riep donderdag de hulp in van twee kinderen om bij het briefgeld te komen.

De bankbiljetten lagen namelijk op een terrein waar een hek omheen staat. "Wij hebben een moeder aangesproken die twee jongetjes bij zich had. Zij konden tussen de spijlen door en hebben een deel van het geld teruggevonden", schrijft wijkagent Peter Bouw op Instagram.

Fietsster nam geld mee

De gewapende overvaller sloeg die ochtend rond 11.00 uur toe bij de vestiging van de drogist aan de Grotestraat. Toen hij daarna wegvluchtte via de Marktstraat, verloor hij ook daar een deel van het buitgemaakte geld.

De politie wil graag in contact komen met een fietsster die geld zag liggen en dat heeft meegenomen. "U kon niet weten dat het afkomstig was van een overval, maar we willen het graag terugbrengen bij de drogisterij."

De kinderen die de bankbiljetten op het terrein hebben verzameld, krijgen namens Kruidvat en de politie nog een leuk pakketje. "Ze hebben in ieder geval een leuk verhaal voor het kringgesprek op school", aldus wijkagent Bouw.

Signalement overvaller

De overvaller is een man met een donkere huidskleur, hij droeg een zwart mondkapje en had donkere kleding aan. Hij had een capuchon over zijn hoofd getrokken. Verder droeg de man een kleine, zwarte schoudertas.

De politie is nog op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving.

Zie ook: Gewapende overvaller slaat op klaarlichte dag toe bij de Kruidvat

Deel dit artikel