Een witte wereld in de bus.  Foto: Keolis

Een witte wereld in de bus. Foto: Keolis

APELDOORN - Twintig bussen van RRReis zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Apeldoorn volgespoten met poeder van brandblussers. Door de leeggespoten poederblussers zijn de bussen van vervoersmaatschappij Keolis voorlopig niet meer inzetbaar.

De bussen stonden geparkeerd in de stalling van Keolis aan Kanaal Zuid in Apeldoorn. De camerabeelden van de vestiging zijn veiliggesteld en Keolis doet aangifte bij de politie. Er is onderzoek ingesteld naar de dader(s). De bussen worden zondagmiddag schoongemaakt. Het is nog niet bekend of alle bussen na de schoonmaak weer inzetbaar zijn. Door het vandalisme vervallen vandaag enkele ritten in Apeldoorn stad, maar mogelijk ook daarbuiten.

Niet eerste incident

Dit is niet het eerste incident op dit terrein. Zo’n drie weken geleden zijn er, ook in Apeldoorn, bussen van de stekker gehaald en is in één bus ook een poederblusser leeggespoten. “Wij betreuren het ten zeerste dat er mensen zijn die moedwillig spullen van anderen vernielen. Van andermans spullen blijf je af! Niet alleen is de financiële schade groot, ook zijn de bussen niet inzetbaar”, aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf.

Deel dit artikel