Sneeuw in de buurt van Putten. Foto: Theo van Dalen

Sneeuw in de buurt van Putten. Foto: Theo van Dalen

ARNHEM - We krijgen komende nacht sneeuw en op sommige plekken blijft die sneeuw wel even liggen. Dat zegt weerman Wouter van Bernebeek.

Vooral in de hogere delen van de provincie kan een paar centimeter sneeuw vallen, zei Van Bernebeek maandag op Radio Gelderland. Volgens het KNMI moeten we vanaf 22.00 uur oppassen voor gladheid. Het weerinstituut heeft voor Gelderland alvast code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tot 03.00 uur vannacht.

"Vanavond gaan we met neerslag te maken krijgen vanuit het westen. En dat zal eerst nog eventjes regen zijn, maar die gaat vrij snel over in natte sneeuw in het oosten. Op de hogere delen is dat droge sneeuw. En die blijft dan wel liggen."

Zo weer weg

De meeste kans op een witte dinsdagmorgen hebben het Rijk van Nijmegen, de Achterhoek en de Veluwe. Lang duurt de sneeuwpret niet. Het wordt dinsdag overdag volgens Van Bernebeek een graad of zes. "Je moet er bij zijn als het valt, want die sneeuw is zo weer weg", aldus de weerman.

Zie ook: Is er een 'horrorwinter' in aantocht, of is het sensatiezucht?

Woensdag is een kopie van morgen. 's Nachts winterse neerslag, het is dan eventjes wit en de sneeuw smelt vrij snel omdat het 5 à 6 graden wordt.

Wouter van Bernebeek op Radio Gelderland:

[audio:7476595]

In het laatste weekend van november werd het ook al wit in delen van Gelderland. Op de Veluwe viel toen enkele centimeters sneeuw.

Zie ook: Zo mooi is onze provincie onder een laagje sneeuw

Deel dit artikel