Ongeveer 250 mensen liepen in Wageningen een lichtjesoptocht tegen de coronamaatregelen. Foto: Omroep Gelderland

Ongeveer 250 mensen liepen in Wageningen een lichtjesoptocht tegen de coronamaatregelen. Foto: Omroep Gelderland

WAGENINGEN - In Wageningen kwamen vrijdagavond opnieuw Gelderlanders op de been, om met een vreedzame lichtjesoptocht een geluid te laten horen tegen het huidige coronabeleid. In Wageningen ging het vrijdag om 250 mensen die zich verzamelden voor Hotel de Wereld. Ook in Kerkdriel was een optocht.

Afgelopen woensdag waren er ook al optochten in Brummen, Ede, Nunspeet en Apeldoorn. Op 29 december was er bovendien ook al een optocht in Arnhem, plus wederom Apeldoorn. Ook in andere delen van het land gaan groepjes mensen de straat op. De optochten worden lokaal georganiseerd, maar veelal gepromoot op de website van Nederland in Verzet.

Leven kind bepaald door corona

De lichtjesdragers maken zich zorgen of de maatregelen tegen corona nog wel in proportie zijn, met name het vaccineren van jonge kinderen. Organisator Lydia van Poelgeest in Wageningen: 'Kinderen worden niet ziek, maar krijgen wel te maken met dwang en drang om zich te vaccineren. Dat is belachelijk."

Moeder Kirsten Alofs die meeloopt: Mijn kind is 10 en het grootste deel van haar bewuste leven wordt bepaald door corona. Kan ze zich nog kind voelen? Wij zijn zelf gevaccineerd, maar ook dat is na drie prikken wel een keer klaar." Een andere moeder, ook gevaccineerd, vult aan: "Er lijkt helemaal geen grens te zijn. Ze willen straks tot baby toe vaccineren. Het houdt gewoon niet op."

'Overheid luistert niet meer naar burger'

Ook een wat oudere meneer die meeloopt, maakt zich zorgen over de toekomst van de maatschappij. "De overheid luistert niet meer naar burgers. Ze doen hun eigen ding."

Zie ook:

Deel dit artikel