Deze woning in de Achterhoek staat al jaren te koop. Foto: Maalderink & Lutke Willink

Deze woning in de Achterhoek staat al jaren te koop. Foto: Maalderink & Lutke Willink

HALLE - Verkocht onder voorbehoud, verkocht, onder bod. Wie op Funda kijkt, ziet dat de meeste woningen in Gelderland razendsnel over de toonbank gaan en dat je als huizenjager dus vaak achter het net vist. Woningen in onze provincie worden gemiddeld binnen zo'n 23 dagen verkocht. Maar toch zijn er ook huizen die al jarenlang op Funda staan en nog steeds wachten op een nieuwe eigenaar.

Volgens Funda.nl staan er op die site momenteel 4599 woningen in Gelderland te koop. Daarvan zijn er 1954 woningen nog 'beschikbaar', wat inhoudt dat ze niet verkocht zijn (onder voorbehoud of niet) of niet onder bod staan. Van die kleine tweeduizend woningen zijn er vijf die al zo'n tien jaar te koop staan.

Luxe landgoed in de Achterhoek: 2,5 miljoen euro

'Prachtig nieuw landgoed op 9,2 hectare grond', zo omschrijft de makelaar het landhuis in de Achterhoek op Funda. Dit landgoed, met een linker- en een rechtervleugel, staat al sinds maart 2013 te koop en is ruim 200.000 keer bekeken op de huizensite. De vraag is of het mensen zijn die daadwerkelijk een landgoed van 2.450.000 euro willen aanschaffen, of mensen die graag een kijkje willen nemen in zo'n kast van een huis.

Maar waarom staat deze woning in de buurt van Halle al bijna een decennium te koop? “De mensen die het verkopen hebben geen haast”, vertelt de verkoopmakelaar van Maalderink & Lutke Willink in Terborg. “Mocht er iemand zijn die het wil voor de juiste prijs, dan willen ze verkopen. En anders blijven ze met veel plezier zitten.”

Gerenoveerde woning op Nederlands-Duitse grens

Wie wil er nou niet een uitzicht over de Elterberg bij Lobith, vanuit een instapklare moderne en vrijstaande woning. Nou, weinig mensen. Want deze woning staat al sinds oktober 2011 te koop, elf jaar dus. Hoeveel je moet neertellen voor dit huis is niet bekend, want de prijs is op aanvraag.

De makelaar laat desgevraagd weten dat de woning inderdaad al voor lange tijd te koop staat, maar dat het huis in de tussentijd wel verhuurd is geweest. Inmiddels woont de eigenaar weer zelf op de prachtige locatie nabij de Duitse grens. “Die heeft geen haast om te verkopen, alleen als er de juiste prijs is.”

[image:7529138]

Wil je meer foto's zien van de woning én het uitzicht? Neem hier een kijkje.

Moderne notariswoning, maar weinig foto's te zien

Deze woning in 's-Heerenberg ziet er van de buitenkant erg mooi uit. Maar het interieur laat aan de verbeelding over, want daar heeft de makelaar geen foto's van gepubliceerd. Althans, niet op Funda.nl. Wie een blik werpt op de website van makelaar Hengevelt kan wél binnenkijken bij deze vrijstaande woning.

De woning is op Funda ruim 70.000 bekeken, maar veel kregen de geïnteresseerden niet te zien. Dit 'herenhuis' zoals de makelaar het omschrijft, staat inmiddels al bijna 13 jaar te koop via Funda.nl.

[image:7529139]

Wat de reden is dat deze woning maar niet wordt verkocht, blijft gissen. De verkoopmakelaar kan ons daar niet over te woord staan.

Knusse woning met bedrijfsruimte in Nijkerkerveen

Aan de Nieuwe Kerkstraat in het dorpje Nijkerkerveen staat al sinds juni 2008 een twee-onder-een-kapwoning te koop. Het gaat om een woning mét bedrijfsruimte van zo'n 200 m2. Hoeveel een koper moet betalen voor dit pand is niet bekend, want de prijs is op aanvraag.

[image:7529140]

Wie de foto's op Funda.nl bekijkt ziet dat het geen modern huis is, maar het huis is in '98 nog wel volledig gerenoveerd. Zo op het oog lijkt er niets geks te zijn met deze woning, maar toch staat het maar liefst 14 jaar te koop. Reden? "De eigenaren willen niet meer verkopen", zegt een medewerker van de makelaar. "Daarom staat het in de stille verkoop."

Miljoenenlandhuis tussen de bossen

Tot slot een woning in Stokkum, die te koop staat voor liefst 2,5 miljoen euro. Dit fraaie landhuis, zoals het omschreven wordt op Funda, heeft eigenlijk wel iets weg van een boerderijtje. Wellicht door het rieten dak en de stallen die op het complex staan.

[image:7529144]

Deze woning staat al te koop sinds april 2008 en is bijna 170.000 bekeken door Funda-bezoekers. Hoe de woning er aan de binnenzijde uitziet, moeten mensen zich verbeelden, want zowel op Funda.nl als op de site van de makelaar zijn geen foto's te vinden van het interieur.

Maar wie nu denkt: 'dat is wel wat voor mij', is er een slecht bericht. Volgens de verkoopmakelaar willen ook de eigenaren van deze woningen nu niet van hun huis af.

Zie ook:

Deel dit artikel