Hulpdiensten zochten zaterdag massaal naar de vermiste zwemmer. Foto: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Hulpdiensten zochten zaterdag massaal naar de vermiste zwemmer. Foto: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

WAGENINGEN - In Wageningen is zaterdag een 22-jarige inwoner verdronken. Zijn levenloze lichaam werd aan het begin van de avond uit de Nederrijn gehaald. De man was daar aan het zwemmen, zegt een woordvoerder van de politie zondag.

De man maakte volgens een correspondent onderdeel uit van een groep, die verkoeling zocht in de Nederrijn. Even na 17.00 uur werd groot alarm geslagen toen hij niet meer boven water kwam.

Hulpdiensten zochten met duikers en boten naar de vermiste man. Ook zette de politie een helikopter in. Het strand bij het zoekgebied werd ontruimd en het scheepsverkeer stilgelegd. Het lichaam werd rond 18.30 uur uit het water gehaald.

Bekijk beelden van de zoekoperatie:

Het is niet voor het eerst dat er iemand verdrinkt in de Wageningse uiterwaarden. Zo werd twee jaar geleden een zwemmer op bijna dezelfde plek dood uit de Nederrijn gehaald.

Verboden te zwemmen

Volgens de wet is het verboden te zwemmen in gedeelten van de vaarweg die bestemd is voor de doorgaande scheepvaart. Dat is ook hier bij Wageningen het geval. Bovendien gaat het volgens Rijkswaterstaat om een snelvaargebied, waardoor het extra gevaarlijk is.

Tegelijkertijd is het een populaire plek voor mensen die verkoeling zoeken met het warme weer. De gemeente waarschuwt al langer dat zwemmen hier gevaarlijk is. "Mensen kunnen prima met hun voeten in het water, om af te koelen met de huidige temperaturen. Als ze maar stilstaan bij de gevaren, zoals plotselinge sterke stroming, snel varende schepen en kans op kramp", zei een woordvoerder eerder.

Zie ook:

Deel dit artikel