WAGENINGEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen hebben woensdag de beslissing over de mini-skeelerbaan in Noord West weer uitgesteld. B&W wil nu eerst wachten welke variant de provincie Gelderland voor de Campusroute gaat kiezen.

Initiatiefnemer Schaatstrainingsgroep Wageningen is zeer teleurgesteld. Na jaren van sjorren, onderzoeken, overleggen, financiering zoeken, plannen maken, plannen aanpassen en vele nachtelijke vergaderuurtjes, is de komst van de skeelerbaan nog steeds een droom, maar om de aanleg voor elkaar te krijgen een nachtmerrie. 

De spreekwoorden 'geduld is een schone zaak' en 'de langste adem hebben', zijn 100% van toepassing op het besluit dat B&W van de gemeente Wageningen woensdag hebben genomen. Het was zelfs een burgerinitiatief dat twee jaar geleden de unanieme steun van de raad had en 100% door derden gefinancierd zou worden en waar wij al bijna drie jaar mee bezig zijn geweest.

De provincie en sponsoren hadden al geld beschikbaar gesteld voor de skeelerbaan, maar dan had er nog dit jaar een gemeentelijk besluit voor aanleg genomen moeten zijn. De burgemeester, Geert van Rumund, gaat de provincie Gelderland en de sponsoren benaderen om gelden alsnog veilig te stellen voor een mogelijke baan in de toekomst. 

Kortom, Schaatstraininggroep Wageningen is niet blij met dit besluit maar geeft de moed niet op. De Wageningse jeugd in de wijken NoordWest, Roghorst, Tarthorst en De Weiden zijn vooralsnog de grote verliezers.

 

 

Door: RTV Rijnstreek - Redactie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 373 398 46

Meer over

Deel dit artikel