RTV Rijnstreek - Gelderland

Gelderland

 • Information
  02 december 2020 21:24

  Verbazing bij locaties voor massavaccinatie: ‘Wij zijn nog steeds niet benaderd’

  Rond 4 januari krijgen de eerste mensen mogelijk al een inenting tegen het coronavirus. Maar of de Gelderse GGD’s klaar zijn voor het massaal vaccineren van de bevolking, is de vraag. Grote hallen en kleinere locaties waar vaker wordt gevaccineerd, zijn tot hun verbazing nog niet door de GGD’s geboekt of zelfs benaderd.
 • Information
  02 december 2020 20:37

  Arnhem verbiedt carbid: 'Spul is risicovol'

  Er komt een totaalverbod op carbidschieten in Arnhem, dat al deze jaarwisseling ingaat. Dat werd woensdag duidelijk nadat een ruime meerderheid van negen partijen daar een voorstel voor indienden. "Het tot ontploffing brengen van dit spul is risicovol, zeker als het door onervaren personen wordt gedaan", stellen zij.
 • Information
  02 december 2020 19:07

  Wethouders wilden al veel langer van burgemeester De Vries af

  In september zegden de wethouders van Scherpenzeel het vertrouwen op in waarnemend burgemeester Harry de Vries. Maar uit vertrouwelijke stukken, in handen van Omroep Gelderland, blijkt dat het vertrouwen al veel langer weg was.
 • Information
  02 december 2020 21:00

  'Onze branche wordt kapotgemaakt', horecamagnaat ziet geen andere keuze dan opengaan

  Als er op dat moment geen beter perspectief is voor de horeca, dan heeft hij geen andere keuze dan zijn kroegen weer te openen. De Gelderse horecamagnaat Khalid Oubaha is een van de ondernemers die op 17 januari weer open willen gaan, of dat nou mag of niet.
 • Information
  02 december 2020 20:16

  Winkel wil weer open na verwoestende plofkraak: 'Ik ga gewoon door'

  Vrijdag wil het echtpaar Yauno weer open. Dat is ambitieus, want door een plofkraak is de gevel uit hun delicatessenzaak in Westervoort geslagen en veranderde hun winkel in een ravage.
 • Information
  25 november 2020 10:18

  LIVEBLOG CORONA | Leraren willen langere kerstvakantie

  Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus in Gelderland, plus wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
 • Information
  02 december 2020 21:00

  Deze Gelderlanders krijgen de meeste kerstkaarten

  Inwoners van Hattem kunnen de meeste kerstkaartjes van heel Gelderland op hun deurmat verwachten. Nijmegenaren ontvangen juist de minste, blijkt uit de cijfers van 2019 van kaartenbedrijf Kaartje2Go.
 • Information
  02 december 2020 17:24

  Wandelaars ergeren zich groen en geel aan mountainbikers

  De emoties kunnen hoog oplopen in de bossen in de omgeving van Nijmegen. Een invasie van mountainbikers die afkomt op nieuw aangelegde paden, zorgt voor grote ergernissen bij wandelaars.
 • Information
  02 december 2020 19:45

  Van poep en pies uit Epe maakt waterschap nieuwe grondstof

  Waterschap Vallei en Veluwe haalt sinds deze week Kaumera uit water dat inwoners van Epe en Oene door de douche en de wc spoelen. Kaumera is een nieuwe grondstof met veelbelovende eigenschappen. Zo werkt het brandvertragend en waterafstotend, waardoor het bijvoorbeeld scheuren in betonvloeren kan voorkomen.
 • Information
  02 december 2020 18:28

  Huisartsen hebben vaak geen vriezer voor opslag coronavaccin

  In Nederland wordt waarschijnlijk in januari gestart met vaccineren met het coronavaccin Pfizer/BioNTech. Maar niet elke huisarts heeft een vriezer om dit middel in te bewaren. "Dit is mijn medische koelkast, maar een vriezer schaf ik niet aan. Dat is zonde, want het is dan alléén voor coronavaccins", zegt de Edese huisarts Claire Crans.
 • Information
  02 december 2020 16:37

  Eten in ziekenhuis Ede in 2022 'volledig gezond'

  Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft samen met tien andere ziekenhuizen een verklaring ondertekend waarmee ze willen zorgen dat al het eten en drinken in het ziekenhuis in 2022 'volledig gezond' is.
 • Information
  02 december 2020 16:18

  Mexicaanse verdachten drugslab Herwijnen ook actief in Utrecht

  Het net sluit zich rondom de twee Mexicaanse verdachten die in juni zijn opgepakt bij een crystal meth-lab in Herwijnen. De twee zouden niet alleen in onze provincie actief zijn geweest, maar ook in Eemnes in de gemeente Utrecht.