RTV Rijnstreek - Gelderland

Gelderland

 • Information
  11 juli 2020 21:14

  Man (29) uit Harderwijk komt om bij zweefvliegtuigongeluk in Duitsland

  Een 29-jarige man uit Harderwijk is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een botsing tussen twee zweefvliegtuigen in Duitsland. De omgekomen zweefvlieger was lid van Aero Club Salland uit Lemelerveld. Waar de tweede dode piloot vandaan komt is nog niet bekend.
 • Information
  12 juli 2020 07:23

  Gewonde bij woningoverval in Dieren, dader op de vlucht

  In een woning in Dieren is iemand gewond geraakt bij een overval. De dader zou er na de overval vroeg op de ochtend vandoor zijn gegaan.
 • Information
  12 juli 2020 07:43

  Komeet Neowise schittert boven Gelderland

  Wie in de nacht van zaterdag op zondag naar de sterrenhemel heeft gekeken, heeft misschien de komeet Neowise gezien. Bij Omroep Gelderland komen foto's binnen uit verschillende plaatsen in onze provincie waar de komeet is vastgelegd.
 • Information
  12 juli 2020 07:31

  Auto volledig in de prak na botsing op snelweg A325

  Bij een ongeval op de A325 zijn zaterdagavond laat twee auto's op elkaar gebotst. Een van de voertuigen sloeg daarna meerdere malen over de kop en is zwaar beschadigd geraakt.
 • Information
  11 juli 2020 21:52

  Nijmegen verbiedt per direct tractoren bij demonstraties

  Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid voert per direct een verbod in op de aanwezigheid van landbouwvoertuigen bij demonstraties. Aanleiding daarvoor zijn enkele incidenten eerder deze week. Het verbod geldt voor Nijmegen en is tot maandag 20 juli van kracht.
 • Information
  11 juli 2020 19:30

  Boer Thijs weer vrij na arrestatie, maar van justitie is hij nog niet af

  Boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde is zaterdag vrijgelaten. De politie hield hem vrijdag aan op een industrieterrein in Bleiswijk, toen hij na een actie in Leidschendam op weg was naar huis. Wieggers wilde een hapje gaan eten bij McDonald's, maar de politie zegt dat hij voor een gevaarlijke situatie zorgde.
 • Information
  11 juli 2020 19:04

  Een hapje eten in het weiland: in Wijchen kan het

  Ze hebben het moeilijk gehad, de afgelopen maanden: horecaondernemers en hun toeleveranciers, zoals lokale boeren. Om die groep te steunen, kun je vanaf dit weekend in de regio Nijmegen eten in het weiland, te midden van de versproducten en met voldoende afstand tot anderen.
 • Information
  11 juli 2020 18:47

  Elburgse jeugd haalt duizenden euro's binnen met online marathon

  Een groep jongeren uit Elburg is dit weekend te volgen op internet terwijl ze geld inzamelt voor de 'Het Vergeten kind', die verwaarloosde kinderen wil helpen. Met allerlei activiteiten lukt het om de ene na de andere euro in het laatje te brengen.
 • Information
  11 juli 2020 17:00

  Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.