Gelderland

 • Information
  17 januari 2022 19:33

  Lange achtervolging eindigt in de sloot bij politiebureau

  Een achtervolging die begon op de A2 eindigde maandag in alle vroegte in de buurt van het politiebureau in Culemborg. De politie wist met enige moeite de twee vluchtende verdachten op te pakken.
 • Information
  17 januari 2022 19:04

  Volop medicijnresten in poep van koeien en paarden (en dat is dodelijk voor insecten)

  Op meer dan de helft van de locaties waar ARK Natuurontwikkeling onderzoek heeft gedaan naar de ontlasting van grazers, bleken medicijnresten in de ontlasting te zitten. Die resten van medicatie hebben een grote invloed op andere dieren, zoals insecten en vogels, zegt Lars Soerink van de Nijmeegse stichting.
 • Information
  17 januari 2022 18:40

  Wooncrisis? Deze huizen in onze provincie staan al 10 jaar te koop

  Verkocht onder voorbehoud, verkocht, onder bod. Wie op Funda kijkt, ziet dat de meeste woningen in Gelderland razendsnel over de toonbank gaan en dat je als huizenjager dus vaak achter het net vist. Woningen in onze provincie worden gemiddeld binnen zo'n 23 dagen verkocht. Maar toch zijn er ook huizen die al jarenlang op Funda staan en nog steeds wachten op een nieuwe eigenaar.
 • Information
  17 januari 2022 17:15

  Tientallen dode ganzen met vogelgriep gevonden: 'Blijf ervan af'

  Bij dode ganzen die zijn gevonden in de polder bij Nijkerk is vogelgriep geconstateerd. Dat bevestigt een woordvoerder van de NVWA.
 • Information
  17 januari 2022 16:53

  Hier gaat Nederland in Verzet protesteren tegen het coronabeleid

  Nederland in Verzet gaat deze week op meerdere plekken protesteren tegen het coronabeleid. Ook volgende week is het de bedoeling dat er op diverse locaties demonstraties zijn, zo meldt de actiegroep.
 • Information
  17 januari 2022 16:47

  SGP 'kon kandidatenlijst niet meer aanpassen' na ophef rond De Nooijer

  Het lokale bestuur van SGP Oldebroek kon, ondanks een aangenomen motie, de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer aanpassen. Dat zegt voorzitter Hendrik Wielink. Zaterdag ontstond nieuwe ophef, omdat Tom de Nooijer tóch geen plek op de kandidatenlijst heeft gekregen, terwijl leden daartoe via een aangenomen motie hadden opgeroepen.
 • Information
  17 januari 2022 15:29

  Optimisme over doorgaan Vierdaagse en Vierdaagsefeesten, voorbereidingen in volle gang

  Over precies een half jaar staan tienduizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse op de Wedren om het felbegeerde startbewijs op te halen. Tenminste, als het evenement na twee jaar op rij door corona te zijn afgelast dit jaar wel doorgaat. De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat de 104de editie dit jaar gewoon plaatsvindt.
 • Information
  17 januari 2022 15:25

  Wilco Kelderman als één van drie kopmannen naar Giro d'Italia

  Wilco Kelderman start als een van de kopmannen van wielerploeg Bora-hansgrohe in de Giro d'Italia. Dat bevestigde teambaas Rolf Aldag bij de ploegpresentatie op Mallorca. Opmerkelijk genoeg deelt de Barneveldse wielrenner het kopmanschap onder meer met Jai Hindley, de Australiër die in 2020 nog zijn ploeggenoot was bij Sunweb.
 • Information
  17 januari 2022 15:00

  LIVEBLOG CORONA | 3409 nieuwe coronagevallen in onze provincie

  Het coronavirus en alle maatregelen die daarmee gepaard gaan beheersen het nieuws al bijna twee jaar. In dit liveblog melden we de belangrijkste ontwikkelingen in Nederland en alle relevante ontwikkelingen voor Gelderland. Zo ben je snel en makkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over het virus.
 • Information
  17 januari 2022 15:00

  CORONA | De belangrijkste cijfers op een rij

  Het RIVM komt dagelijks met nieuwe cijfers over het coronavirus. In dit artikel de belangrijkste cijfers op een rij.
 • Information
  17 januari 2022 14:44

  Musea gaan uit protest open als 'sportclub'

  Ook musea komen woensdag in actie om aandacht te vragen voor het feit dat ze ondanks de versoepelingen nog steeds niet open kunnen. Dat bevestigt de Museumvereniging aan Omroep Gelderland. Ze hebben een oproep gedaan richting al hun leden om mee te doen aan een ludieke actie waarbij ze onder de noemer 'sport' de deuren openen.
 • Information
  17 januari 2022 14:42

  Echt waar: boven op de Eusebius komen coronavirussen en zaadcellen

  Een kunstwerk van onder meer coronavirussen en zaadcellen, boven op een kerk. Dat past daar meer dan uitstekend, zegt directeur Meike Verhagen van Stichting Eusebius Arnhem (SEA). "We zijn niet voor niets een kerk met lef."