RTV Rijnstreek - Gelderland

Gelderland

 • Information
  29 september 2020 06:49

  'Wij kunnen dit er niet bij hebben': horeca met handen in het haar na nieuwe coronamaatregelen

  De nieuwe coronaregels komen bij de horeca binnen als een mokerslag. Na weken ploeteren om nog wat geld te verdienen, komen er nu weer extra beperkende maatregelen bij.
 • Information
  28 september 2020 20:54

  Joris maakt bakkerij van oude kazerne

  Meer dan een eeuw geleden werd het gebouwd in Ede. Een grote stal waar jarenlang de paarden hebben gestaan van de officieren in het leger. Maar na het vertrek van Defensie uit de Mauritskazerne, stond het pand leeg. Bakker Joris van Voorthuizen zag er wel brood in en restaureerde het monument.
 • Information
  28 september 2020 20:08

  Teleurstelling en onbegrip bij voetbalclubs nu fans worden geweerd: 'We lijden weer schade'

  Het rigoureuze besluit van het kabinet om voorlopig geen publiek toe te laten bij alle sportwedstrijden leidt tot teleurstelling en ook onbegrip bij Gelderse profclubs in het voetbal.
 • Information
  28 september 2020 07:30

  LIVEBLOG CORONA | 6,5 miljoen kijkers naar persconferentie

  Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus, in Gelderland en wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
 • Information
  29 september 2020 09:04

  Gaat de sinterklaasintocht in jouw gemeente door?

  Over ruim anderhalve maand gaat Sinterklaas weer voet aan wal zetten in Nederland. Alhoewel, dat gaat hij waarschijnlijk niet doen met een traditionele intocht. In een aantal gemeenten gaat de intocht dit jaar al niet door. Hoe zit dat in jouw gemeente?
 • Information
  29 september 2020 08:22

  Treinverkeer bij Zutphen ligt uren plat

  Tussen Zutphen en Deventer rijden dinsdagochtend geen treinen door een aanrijding. Dat meldt de NS.
 • Information
  29 september 2020 08:08

  'Even uitkijken', 50 schapen lopen op de weg in Groesbeek

  'Even uitkijken op de Nieuweweg in Groesbeek', dat is het advies van de meldkamer Arnhem-Nijmegen. Daar loopt namelijk een groep van 50 schapen op de rijbaan.
 • Information
  29 september 2020 07:58

  Wat vind jij: zijn de aangescherpte coronamaatregelen duidelijk?

  Het kabinet heeft maandag nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Wat vind jij, zijn ze duidelijk genoeg?
 • Information
  28 september 2020 23:08

  Auto gaat in vlammen op bij zwembad

  Op de parkeerkplaats van zwembad het Lentemorgenbad in Zevenaar is maandagavond een auto in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting.
 • Information
  28 september 2020 22:47

  Ook in Zutphen weer corona-patiënten op de IC

  Na weken coronavrij te zijn geweest zijn ook in het Gelre Ziekenhuis in Zutphen weer coronapatiënten opgenomen op de intentensive care. Het gaat om twee IC-bedden, meldde burgemeester Annemieke Vermeulen maandagavond.
 • Information
  28 september 2020 20:42

  Landbouwterreur: ijzeren bouten in maïsakker opgehangen

  Een opmerkelijke vorm van vandalisme in Klarenbeek. Er hangen plotseling ijzeren bouten aan de maïs, die zorgen voor grote problemen bij het oogsten van het gewas. Zo hebben twee machines al voor duizenden euro's aan schade opgelopen.
 • Information
  28 september 2020 21:53

  Een waardebon van 70 euro, Nel is er maar wat blij mee

  Ongeveer 650 woningeigenaren in de Liemers hebben hun waardebon voor energiebesparende producten al verzilverd. Anderhalve week geleden kregen inwoners van Duiven, Westervoort, Zevenaar en Doesburg een bon van 70 euro in de brievenbus. Het cadeautje wordt betaald met subsidie van het Rijk. Soortgelijke acties worden gehouden in steeds meer gemeenten. Maar wat kun je nu eigenlijk doen voor 70 euro?