RTV Rijnstreek - Gelderland

Gelderland

 • Information
  24 februari 2021 19:04

  West Betuwe in de fout met stempassen voor doden en verhuisden

  De gemeente West Betuwe heeft per abuis stempassen voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezing gestuurd naar inwoners die zijn overleden of verhuisd. Dat maakt de gemeente woensdag bekend. In totaal gaat het om 850 verkeerd verstuurde stempassen.
 • Information
  24 februari 2021 18:49

  Nadine Visser loopt in Madrid nieuw Nederlands record

  Nadine Visser heeft woensdag in de Spaanse hoofdstad Madrid een nieuw Nederlands record neergezet op de 60 meter horden. De Arnhemse liep naar een tijd van 7,81 seconden en scherpte daarmee haar eigen recordtijd uit 2018 aan.
 • Information
  24 februari 2021 18:10

  Blueband-bajes versoepelt quarantaine, wel nieuwe coronagevallen

  Nog eens vier gevangenen in de Blueband-bajes in Arnhem hebben corona. Dat meldt het ministerie van Justitie. Toch versoepelt de gevangenis langzaam de regels die verspreiding van het virus tegengaan.
 • Information
  24 februari 2021 22:08

  Oudste inwoner van Putten is 104

  De oudste inwoner van Putten vierde woensdag zijn verjaardag. Adriaan de Graaff werd 104 jaar.
 • Information
  24 februari 2021 20:30

  Afrijden voor het rijbewijs mag weer, Apeldoornse rijschoolhouder bestookt

  Alle theorie- en praktijkexamens voor het rijbewijs die vanaf mei tot het eind van het jaar verlopen, worden automatisch met zeven maanden verlengd. Het kabinet wil zo voorkomen dat het steeds een nieuwe regeling moet optuigen. Door de tijdelijke examenstop als gevolg van de lockdown heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een enorme achterstand opgelopen. Meer dan 600.000 uitgestelde theorie- en praktijkexamens moeten worden ingehaald.
 • Information
  24 februari 2021 20:15

  Achterhoekse verenigingen creatief voor ledenbehoud

  Verenigingen hebben moeite om leden bij de club te houden. Nieuwe leden werven, is in coronatijd helemaal lastig. Zeventig procent van de verenigingen ervaart het als een groot probleem, blijkt uit de Achterhoekse verenigingsmonitor. Veel verenigingen liggen nu zo goed als stil en hebben geen of nauwelijks activiteiten. Achterhoek in Beweging gaf verenigingen daarom tips over hoe ze hun leden kunnen behouden.
 • Information
  24 februari 2021 19:16

  Ochtense klok kan weer luiden bij trouwen en rouw

  Het werd stil in Ochten toen eind vorig jaar bleek dat de oude luidklok bij de Hervormde kerk gescheurd was. In januari werd de klok uit de toren gehesen om hem te repareren. Vanaf deze week hangt de bronzen bel uit 1648 weer op zijn plek en luidt hij als vanouds.
 • Information
  24 februari 2021 19:12

  LIVEBLOG CORONA | 418 bevestigde besmettingen gemeld in Gelderland

  Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus in Gelderland, plus wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
 • Information
  24 februari 2021 18:48

  Frank helpt al vijftien jaar kievitten en grutto's

  "Het geeft een kick als je kuikens ziet lopen in het land. Dat we de populatie uitgebreid hebben." Frank Bouwhuis van de Weidevogelbescherming Achterhoek stopt al zijn energie en vrije tijd in de bescherming van de weidevogels.
 • Information
  24 februari 2021 18:58

  Müllenberg stopt met boksen: 'Ik heb mijn dromen waargemaakt'

  Bokser Peter Müllenberg uit Duiven stopt met de sport. Dat heeft hij woensdag zelf naar buiten gebracht. De 33-jarige bokser zegt zich te willen richten op een normaal leven.
 • Information
  24 februari 2021 17:31

  Slaapkamer wordt tennisstadion: 'Ik wist niet wat ik moest denken'

  Tennisballen, rackets, een tennisnet, ja zelfs een scheidsrechtersstoel. Je zult maar thuiskomen en je slaapkamer is ineens een heus tennisstadion. Het overkwam de 16-jarige rolstoeler Casey uit Wijchen. Casey wil professioneel rolstoeltennisser worden en om die droom in leven te houden, toverde zevenvoudig paralympisch rolstoeltenniskampioen Esther Vergeer met haar foundation zijn kamer om in een center court.
 • Information
  24 februari 2021 17:09

  Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.